Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izaslanici Dalaj lame rekli Pekingu da oslobodi zatvorenike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica izaslanika Dalaj lame koji su se u nedjelju u Kini sastali s predstavnicima Pekinga, tražili su od njih da oslobode tibetanske zatvorenike uhićene u ožujku tijekom nemira na Tibetu, rekao je jedan od izaslanika.

"Tražili smo na oslobađanje zatvorenika, da ranjene osobe prime odgovarajuću medicinsku njegu, posjete bez ograničenja te kontakt s medijima", rekao je Tibetanac Lodi Gyari.

Pročitajte i ovo Nesreća u pekinškom metrou Kumovala snježna oluja VIDEO Drama u podzemnoj željeznici: Za vrijeme najveće gužve raspao se vlak, više od 100 ljudi se polomilo! Slika nije dostupna 'Autonomne regije' Kina zatvorila Tibet za strance

"Tražili smo i da završi kampanja "patriotske reedukacije" (koju provodi Kina na Tibetu) koju tibetanski narod jako loše doživljava", dodao je.

Neformalni kinesko-tibetanski razgovor održan u nedjelju iza zatvorenih vrata na jugu Kine, bio je prvi razgovor dviju strana u gotovo godinu dana. Održan je tri mjeseca prije Olimpijskih igara i nakon nekoliko tjedana međunarodnih pritisaka na Peking zbog nemira na Tibetu.

Tibetanci u izbjeglištvu taj su susret nazvali "dobrim prvim korakom".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene