Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svakodnevna pojava

MONSTRUOZNI ZLOČINI Iza krvavih snimki ratom opustošenog grada krije se još mračnija istina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iza krvavih snimki ratom opustošenog Mosula krije se još mračnija istina.

Zlostavljanja, silovanja i masovna ubojstva ondje su svakodnevna pojava. Džihadisti Islamske države provode i "seksualni teror". Žene koje ih odbiju bivaju pogubljene. Donosimo svjedočanstava nekolicine onih koje su uspjele pobjeći iz zatočeništva.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

Samo jedna rečenica bila je dovoljna da se život jedne od žrtava pretvori u pakao. Umjesto prava na mirovinu pokojnog supruga, ostala je bez svega, s ožiljcima koji vjerojatno nikad neće potpuno zacijeliti.

''Pogriješila sam rekavši im da je moj suprug bio žrtva terorizma. Pretukli su me i zatvorili u prljavoj prostoriji punoj štakora i buba. Vezali su me lancima i neprestano silovali'', priča žrtva Islamske države.

Zatrudnjela je, a s obzirom da je udovica, zbog straha se nije usudila napustiti Mosul.

''Udala sam se za pripadnika Islamske države. Roditelji su me se odrekli, a djecu su mi oduzeli. Pune tri godine nisam vidjela nikog od njih'', priča.

Ona je samo jedna od tisuća žrtava Islamske države.

U početku su im, tvrdi jedna trinaestogodišnjakinja, obećavali sva prava i zaštitu, a onda, kad su preuzeli potpunu kontrolu, sve se promijenilo. One koje odbiju brak s džihadistima brutalno ubijaju.

''Sanjala sam o nastavku školovanja, a onda su došli džihadisti i otac me udao. Nismo to željeli, ali smo bili prisiljeni'', kaže žrtva.

Obje žene uspjele su pobjeći iz ruku ekstremista, ali brojne nisu bile njihove sreće. Uz konstantno zlostavljanje, javna smaknuća i silovanja način su na koji džihadisti kažnjavaju neposlušne žene.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene