Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezaboravan doček

ZA VRIJEME POŽARA VISIO JE S BALKONA 'Jedan sat, i to je to. Onda sam mrtav'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi od gostiju luksuznog hotela u Dubaiju u kojem je na Staru godinu izbio siloviti požar mislili su da neće izvući živu glavu. Vatra je naprosto gutala Address Downtown hotel od 63 kata, visok 302 metra.

Dan poslije požara u luksuznom hotelu, svjedoci kažu, a potvrđuju to i fotografije koje objavljuju na društvenim mrežama, iz njega još uvijek suklja dim iako je vatra, prema tvrdnjama nadležnih, stavljena pod kontrolu još u četvrtak. Hotel, crn od dima i vatre, izgleda sablasno, a dijelovi građevinske konstrukcije nebodera i dalje urušavaju, kažu svjedoci.

Pročitajte i ovo Smeće na gradskim ulicama nakon proslave Nove godine - 2 smeće posvuda FOTO Pogledajte kako su izgledale zagrebačke ulice nakon proslave Nove godine Doček Nove godine u Sydneyju Nova godina VELIKA GALERIJA Pogledajte spektakularne prizore ulaska u 2024. godinu diljem svijeta



Jedan od onih koji doček 2016. u Dubaiju nikad neće zaboraviti je i fotograf koji je bio smješten na 48. katu.



'Mislio sam da neću doživjeti 2016. godinu. Jedan sat, i to je to. Onda sam mrtav', mislio je dok je stajao na rubu balkona, zavezan užetom na platformi za pranje prozora. Kako je ispričao za AFP, s prijateljem se smjestio na balkon na 48. katu kako bi snimio fotografije novogodišnjeg vatrometa za novine u kojima radi. No, večer je nenadano krenula u drugom smjeru kada je izbila vatra na nižim katovima i počela nemilice gutati sve pred sobom, a oblaci gustog crnog dima vrlo su brzo stigli i do njih.

'Požar!' viknuo je njegov prijatelj i potrčao prema izlazu. Snimatelj se prestrašio da će se ugušiti od dima pa je odlučio zavezati uže oko sebe i privezati se za platformu za čišćenje prozora. Odmotao je oko 30 metara užeta koje koriste perači prozora, zakačio ga za pojas, uzeo svoju opremu za fotografiranje i stao na rub balkona.

'Uže je bilo moj spas', kazao je za AFP dodajući kako je vatra bila 10 metara od njega u tom trenutku. 'Bojao sam se da bih se mogao onesvijestiti od dima i ugušiti. Nisam bio siguran što se događa niže.'

Mobitelom se javio kolegama tražeći ih da stupe u kontakt s nekim tko bi ga mogao izvući iz užasne situacije. Razgovarali su s njim i smirivali ga.

'Govorio sam da se nadam da ću preživjeti i opet vidjeti svoju suprugu', kazao je i dodao kako su nakon više od pola sata, koliko je visio na užetu, stigli vatrogasci na njegov kat. Kada ih je čuo, počeo je lupati po aluminiju da znaju da ima nekog živog.

Irska pjevačica Anita Williams, koja je imala koncert na novogodišnju noć u hotelu, kazala je za BBC kako je u trenutku požara nastao pravi stampedo.
'Sve smo ostavili i bježali. Dijelovi hotela padali su na nas. Ljudi su vrištali, trčali... Pomislila sam: ovo nije stvarno, ovo je film'.

Prema službenim izvorima, ozlijeđeno je 16 osoba, uglavnom lakše. CNN javlja kako njihovi izvori iz policije kažu da je vatra izbila na 20. katu na kojem su se u jednom apartmanu zapalile zavjese.

Bilo je i onih kojima je požar bio atrakcija pa su prizor iskoristili za selfije.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene