Obavijesti Video Pretražite Navigacija
16 ozlijeđenih

STRAVIČNE SNIMKE Požar u Dubaiju gutao 302 metara visok neboder

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom proslave Nove godine u neboderu u Dubaiju buknuo je veliki požar.

3:30 - Izvor CNN-a tvrdi kako je vatra krenula iz apartmana na 20. katu u kojem su se zapalile zavjese.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame"

22:42 - Jedan svjedok je rekao da je požar izbio oko 21:30 sati po mjesnom vremenu i da se vrlo brzo proširio na desetak katova.

U požaru je ozlijeđeno najmanje 16 osoba, od kojih 14 lakše. Jedna osoba imala je srčani napad, ali nije ozbiljno ugrožena, a među stradalima nema djece, priopćio je ured za odnose s javnošću vlade.

22:31 - 16 je osoba ozlijeđeno prema posljednjim informacijama koje je objavio Telegraph.

Turist iz Irske, Kenneth Flynn kaže da se za vrijeme požara našao na drugom katu nebodera. Kada je čuo zbrku izašao je iz zgrade, a odjednom su s nje počeli otpadati dijelovi. Čak je i u blizini zgrade bilo nesnošljivo vruće zbog vatre koja je gutala sve pred sobom, ispričao je.

21:43 - Policija u Dubaiju izvijestila je da je požar buknuo na 20. katu zgrade.

Požar nije omeo proslavu niti spektakularan vatromet kojim je dočekana Nova godina.

20:49 - Prema šefu civilnih službi u Dubaiju, 14 je osoba lakše ozlijeđeno te je jedna osoba pretrpjela srčani udar.

Međutim liječnik na terenu Reutersu je kazao da je ozlijeđeno više od 60 osoba, te da imaju lakše ozlijede, većinom zbog udisanja dima i naguravanja na stepenicama za evakuaciju.

20:40 - 'Pobjegli smo iz sobe i došli do požarnih stuba, prije nego se oglasio alarm. I drugi su ljudi trčali kroz hodnike. Jednu osobu koja je bila u invalidskim kolicima stavila sam na leđa i nosila dok smo silazili u prizemlje', rekla je Angus Villar, koja je bila na 15. katu hotela Address.

'Plamen je bio golem, brzo se širio. Sve je brzo gorjelo', rekla je Jaqueline Hurtado koja se nalazila u obližnjem restoranu kada je neboder zahvatio požar.

20:14 - Prema službenim informacijama, svi koji su bili u objektu su evakuirani, a pod kontrolom je 90 posto požara.

19:43 - Na terenu su vatrogasci te gase požar.

19:37 - 'Nema ozlijeđenih, hvala Bogu. Naravno, ovo neće utjecati na proslavu', rekao je službenik civilne zaštite Rashed al-Matrushi.

19:25 - Nema ozlijeđenih u velikom požaru koji bukti u neboderu, javlja Reuters. Proslava Nove godine održat će se kako je i planirano, doznaje ta agencija.

19:24 - Lokalni mediji izvještavaju da je u tijeku evakuacija iz hotela, a evakuira se i Dubai Mall koji se nalazi u blizini.

19:22 - Sa zgrade u plamenu otpadaju dijelovi, javljaju mediji. Prizori koje emitiraju agencije su stravične, vatra bukti u gotovo cijeloj zgradi.

19:03 - U glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, gori jedan od nebodera.

Vatra guta neboder od 63 kata, koji je visok 302 metra, javlja RT. Radi se o hotelu Address, s pet zvjezdica u blizini Burj Khalife. Požar je buknuo na 20. katu ove građevine.

Za sada nema izvještaja o žrtvama, niti je poznato što je uzrokovalo požar. 

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene