449219
449219
449219
449219
449219

Ivica Dačić: Želimo pružiti ruku suradnje, ali za ljubav je potrebno dvoje

Stabilnost u regiji je ugrožena, poručuje srbijanski šef diplomacije s Bledskog strateškog foruma u Sloveniji. Na ovogodišnjem forumu koji se održava pod nazivom "Sigurnost budućnosti" sudjelovala je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

 
 
 
 
Ivica Dačić: Želimo pružiti ruku suradnje, ali za ljubav je potrebno dvoje (Video: Vijesti u 14)
Ivica Dačić: Želimo pružiti ruku suradnje, ali za ljubav je potrebno dvoje (Video: Vijesti u 14)

Na dvodnevnom skupu okupilo se više od 700 sudionika iz 70 država. Glavne teme bila su pitanja sigurnosti vezana za migracije i terorizam. Razgovaralo se i o energetici, gospodarstvu, integracijskim procesima te napetostima na području Zapadnog Balkana.

"Želimo pružiti ruku suradnje. Ali za ljubav nije dovoljno samo jedno. Uostalom ne treba ni gledati bilo kakve emocije. Treba tražiti interese. Naš interes je da živimo zajedno. Ne vidim zašto bi bilo drugačije", poručio je Ivica Dačić, srbijanski ministar vanjskih poslova.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se