Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiše odnijele živote

Snimke iz zraka pokazuju razmjere razaranja u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 9 ljudi je poginulo, a barem 8 ih se vodi nestalim nakon što je teško nevrijeme pogodilo regije Liguriju i Toskanu na sjeveru Italije.

Italija zbraja štete zbog obilnih kiša koje su pale u protekla 24 sata. Gradovi Monterosso, Cinque Terre i Borghetto Vara su najteže pogođeni poplavama uzrokovanim nevremenom, a još nekoliko gradova odsječeno je zbog blokiranih cesta i srušenih mostova. Mulj i voda prekrili su ceste, prekinuli dovod električne energije i oštetili telefonske linije.

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Ilustracija Što se to događa? Snažno nevrijeme prouzročilo probleme: Poginula jedna osoba, otkazani letovi, evakuacija stanovništva...

Informacije o stradalima su proturiječne. BBC i AFP javljaju kako lokalne vlasti vjeruju da je poginulo najmanje 9 osoba te da ih se još osmero smatra nestalima. Talijanska novinska agencija ANSA i list La Repubblica pak javljaju kako je smrtno stradalo pet osoba te da se šest osoba vode kao nestale.

Talijanske vlasti apelirale su na stanovnike Ligurije i Toskane da ne izlaze iz svojih kuća, a na teren je psolana i vojska. 

Budući da je nevrijeme najavljeno za cijelu Italiju, rimski gradonačelnik stavio je vatrogasce i službe spašavanja u stanje pripravnosti. Prošli četvrtak Rim je pogodila jaka oluja praćena pijavicama.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene