Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje se pogoršava

Istok Ukrajine: Unatoč primirju ubijen vojnik, 17 osoba ranjeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski vojnik je ubijen, a još je 17 osoba, među kojima dvoje civila ranjeno u posljednja 24 sata na istoku Ukrajine unatoč primirju, izvijestile su ukrajinske vlasti.

Ukrajinska vojska izvijestila je da je od snajperskog hica u zračnoj luci Doneck smrtno stradao jedan vojnik, a još 15 vojnika je ranjeno u odvojenim incidentima.

Pročitajte i ovo Ruski vojnici Nije prvi put Neviđena potjera: Ubio šestoricu kolega pa pobjegao Sergej Lavrov Nove optužbe "Uz Srbe na meti su i Hrvati": Lavrov sasuo nove optužbe na račun Zapada i otkrio tko je najveći trenutačni neprijatelj Rusije

Glasnogovornik vojske za AFP je rekao da su u subotu ujutro žestoko bombardirani položaji ukrajinskih vojnih snaga blizu Mariupolja, strateški važne luke pod kontrolom vlade.

'Novi ruski konvoj je brutalno kršenje zakona'

Općinske vlasti u Donecku objavile su i da je u napadima tijekom noći ranjeno dvoje civila, a do jutra su pucnjava i granatiranje prestali, izvijestio je novinar AFP-a s mjesta događaja.

Stanovnici su kazali da su vidjeli kako u Doneck ulazi četrdesetak vojnih kamiona bez registarskih oznaka. Prevozili su topove iz smjera susjednoga grada Makjivke.

U petak su ukrajinske vlasti izvijestile o pogibiji pet vojnika te o 31. ranjenoj osobi, među kojima je 15 civila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene