Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad postao Gotham City

Ispunili želju bolesnom dječaku: Postao pomoćnik Batmanu i spašavao grad!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petogodišnji dječak iz San Francisca koji boluje od lukemije imao je jednu veliku želju – biti Batkid na samo jedan dan, a ta mu je želja i ispunjena. Pogledajte kakav su dječaku show pripremili sugrađani!

Tisuće volontera, TV ekipe pa čak i američki predsjednik Barack Obama su se udružili kako bi ispunili želju petogodišnjem Milesu Scottu koji boluje od leukemije. Njegova žilja bila je postati Batman, odnosno Batkid na samo jedan dan. Tako je San Francisco pretvoren u Gotham City, piše NY Daily News.

Policija je zatvorila glavne ceste pa su malenog Milesa, dok je spašavao svoj grad, bodrile tisuće građana i to na svakom 'mjestu zločina'. Akcija je započela kada je načelnik policije Greg Suhr putem malih ekrana zatražio pomoć Batkida.

>> VIDEO 'Tata Batman' oduševio svijet društvenih mreža!

Batkid se odmah odazvao i pridružio se Batmanu u spašavanju grada. Morao je čak 'isključiti' plastičnu repliku bombe kako bi oslobodio ženu. Iako nije bilo lagano, na kraju je uspio to učiniti što je publika popratila povicima i aplauzom. No, tu nije kraj. Batkid je uspio pobijediti i lopove koji su htjeli opljačkati trezor u centru grada pa mu se, na kraju, šef policije i zahvalio u ime grada.

Milesu je na hrabrosti čestitao i sam Barack Obama koji mu je poslao poruku putem Vinea, a prethodno je putem Twittera sve pozvao da ga prate.

Pročitajte i ovo Zaklada Ana Rukavina - 3 nada za život Pronađen darivatelj za mladog vatrogasca Filipa koji se bori s leukemijom: "Iz ove kože ne možemo, samo glavu gore" Darivanje krvnih matičnih stanica Kako postati darivatelj Možda biste baš vi nekome mogli spasiti život: "Nikada nije kasno da pokrenemo dobru stvar"

Podsjetimo, petogodišnji Miles se s leukemijom bori otkad je napunio 18 mjeseci. Iako je bio na terapiji, trenutno je u remisiji. Humanitarna organizacija Make-a-Wish mu je, stoga, odlučila ispuniti želju. Ovaj je događaj je bio iznimno popraćen od strane medija i građana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene