Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unosni poslovi

Ovime Islamska država dnevno zaradi dva milijuna dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država švercom nafte dnevno zaradi dva milijuna dolara, a kada se dodaju ostali načini zarade iznos se penje i na tri milijuna.

Islamsku državu nekada su financirali bogati donatori iz zemalja Perzijskog zaljeva. Njihove vlade uvijek su opovrgavale takve tvrdnje, posebno nakon sve većeg pritiska međunarodne zajednice.

Pročitajte i ovo Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem Ilustracija Snažne veze Država o kojoj ovise ekonomske prilike Europe i Azije financira Hamas stotinama milijuna dolara

Islamska država, koja je najbogatija teroristička grupa na svijetu, sve se više sama financira.

Islamska država odnekuda mora i financirati svoje borce i oružje. A bave se unosnim poslom, prije svega švercom nafte. U rukama militanata i desetak je naftnih polja u Iraku i Siriji, i nekoliko manjih rafinerija.

FOTO Civili bježe: Džihadisti ušli u Kobane kod granice s Turskom!

Kako naftu u ratnoj zoni ne mogu dostavljati naftovodima, prevoze je cisternama i prodaju na crno. A kako prodaju mnogo jeftinije od regularne cijene, za 25 do 65 dolara po barelu, kupuju i oni protiv kojih se bore.

Od tog šverca Islamska država na dan zaradi dva milijuna dolara, a ako se tome doda šverc druge robe, reketarenje, trgovina ljudima, otmice, njihova dnevna zarada penje se i na tri milijuna dolara. Zbog svega toga, snage koalicije predvođene Amerikancima i bombardiraju njihove položaje pored rafinerija i naftnih polja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene