Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na dubini od 120 metara

FOTO Ribar uhvatio pravu neman u Jadranu - Morskog psa dugog gotovo 3 metra!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribar je ogromnu psinu uhvatio u Jadranskom moru i to na 120 metara dubine. Ulov je prijavio vlastima.

Crnogorac Ilija Rafailović iz Rafailovića u subotu je u ranim jutarnjim satima na pučini zajedno s još dvojicom ribara ulovio morskog psa dugog 2,8 metara. Riječ je o vrsti Hexanchus griseus ili takozvanom "glavonji", čije meso nije jestivo za ljude.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..." Ilustracija Nemirno tlo Nakon snažnog potresa u Crnoj Gori deseci naknadnih udara: ''Ne možemo reći što će biti''

Taj inače poznati ribar, kako pišu Vijesti.me, s ulovom je doplovio u Rafailoviće te je o tome obavijestio Institut za biologiju mora iz Kotora, koji je potvrdio da se radi o navedenoj vrsti.

Omiš: Vidio dvije peraje, policija tražila morske pse

Rafailović ima bogato ribarsko iskostvo od gotovo tri desetljeća, a vlasnik je i restorana "Tri Ribara" u crnogorskom mjestu Rafailovići.

Hexanchus griseus je jedna od većih vrsta morskih pasa, čiji je najveći uhvaćeni primjerak bio dužine čak 4,82 metra, a njegova najveća posebnost je što umjesto uobičajenih pet škrga sa svake strane, on ima šest.

Radi se o velikom grabežljivcu koje su u prehrambenom lancu druge vrste morskih pasa, raže, druge vrste riba, lignje, rakovi, kozice, te morski sisavci poput tuljana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene