Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proturječne vijesti o upadu iranske vojske

Iranski vojnici zauzeli irački naftni izvor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski su vojnici upali na irački teritorij i zauzeli jedan naftni izvor, tvrdi irački general Dafir Nadimij. Zamjenik iračkog ministra unutarnjih poslova tu je tvrdnju demantirao.

Prema tvrdnjama generala Nadimija, iranske su snage okupirale 'izvor broj 4' u naftnom polju Majsan, na granici Iraka i Irana. Oko njega su iskopali rov, razmjestili oklopna vozila, i podigli iransku zastavu, ustvrdio je general, prema agenciji DPA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uoči pokopa ubijenog generala Novi zračni napad u Iraku, ima poginulih i ranjenih: Koalicija pod američkim vodstvom - "Nismo mi" Slika nije dostupna Moćni zapovjednik Objavljeni detalji napada na iranskog generala čiju je likvidaciju naredio Donald Trump

No, njegovu je izjavu demantirao zamjenik iračkog ministra unutarnjih poslova Ahmed Ali al-Hafadži, piše Reuters. 'To nije točno. Taj je izvor predmet spora i obje su ga strane zapustile. Nije bilo nikakvog vojnog upada i zauzimanja. Izvor je prazan, napušten, točno na granici Iraka i Irana', rekao je.

Iranska strana uopće se nije oglasila o toj temi. Na naftnom polju Majsan, 450 kilometara južno od Bagdada, trenutno se crpi između 100 i 110 tisuća barela nafte na dan.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene