Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje postoje velika razmimoilaženja

Iranski nuklearni pregovori idu preko dogovorenog roka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest svjetskih sila koje nastoje dogovoriti povijesni sporazum s Iranom o ograničenju nuklearnog programa, pregovore planira prolongirati i iza planiranog roka 30. lipnja, rekao je u nedjelju visoki američki dužnosnik.

Iranski ministar vanjskih poslova Javad Zarif večeras iz Beča putuje u Teheran na konzultacije s državnim vrhom te će se vratiti u Beč na nastavak pregovora, izvijestio je Iran.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Dužnosnici obiju strana u pregovorima kažu da i dalje postoje velika razmimoilaženja u stajalištima.

Postizanje sporazuma s Iranom "nije nemoguće"

Šefica EU-a za vanjsku politiku Federica Mogherini ranije je kazala da nije nemoguće postići sporazum do utorka navečer, no da će možda biti potrebno još nekoliko dana.

Glavne nesuglasice su oko tempa i vremena ukidanja sankcija Iranu u zamjenu za ograničenje iranskoga nuklearnog programa te dogovor o prirodi mehanizama nadzora koji će jamčiti da Teheran neće izigrati postignuti sporazum. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene