Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratne igre u Hormuškom tjesnacu

Iran demantira da je ispaljen projektil dugog dometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik iranske mornarice demantirao je raniju objavu iranske državne medijske agencije, te sada tvrdi da Iran nije ispaljivao projektile dalekog dometa u Perzijskom zaljevu. Mahmoud Mousavi je izjavio da je lansiranje odgođeno, ali da će se dogoditi u sljedećim danima.

Jutros je BBC citirao iransku agenciju FARS po kojoj je iranska vojska u sklopu velikih vojnih vježbi koje se održavaju kod Hormuškog tjesnaca, ispalila nekoliko projektila dugog dometa.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Vojne vježbe iranske mornarice trebale bi trajati deset dana. Iranski je potpredsjednik Mohamed Reza Rahimi u utorak zaprijetio kako "ni kap nafte neće proći kroz Hormuški tjesnac" ako se Iranu nametnu nove sankcije zbog navodnog razvijanja nuklearnog programa. Riječ je o vrlo važnom prolazu za prijevoz nafte jer spaja Perzijski zaljev s Omanskim zaljevom, odnosno Indijskim oceanom.

Iran je 2009. godine probno ispalio projektile dometa od dvije tisuće kilometara, što je u međunarodnoj zajednici primljeno vrlo negativno. I tada je ispaljivanje uslijedilo nakon otkrića dotad tajnog nuklearnog postrojenja u planinama kod grada Kom. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene