Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na visinu od 200 km

Iranci uspješno lansirali drugu svemirsku raketu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranci su uspješno lansirali svoju drugu svemirsku raketu Kavoshgar-2, izvijestila je iranska televizija.

'Nakon uspješno obavljenih misija, predviđeni dio rakete Kavoshgar-2 vratio se na zemlju', stoji u priopćenju. 4. veljače Iranci su uspješno lansirali svoju prvu svemirsku raketu, Kavoshgar-1, koja je dosegnula visinu od 200 km.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Ilustracija Imaju tehnologiju? Iran tvrdi da može proizvesti hiperzvučnu raketu: "Naše naoružanje može doseći baze Izraela i SAD-a"

Državna televizija je na svojim internetskim stranicama objavila informaciju prema kojoj je Kavoshgar-2 opremljen svemirskim laboratorijem čija je svrha testirati svemirsku 'klimu' i obaviti predviđene eksperimente.

'Siguran i uspješan povratak predviđenog dijela na zemlju, što se dogodilo prvi put u našoj zemlji, uspjeh je koji nam jača pouzdanje, povjerenje i nacionalni ponos', objavila je državna televizija. Kavoshgar-1 u svemir je lansiran sa svemirskom sondom, no informacije o njezinoj sudbini kontradiktorne su.

Iran je tijekom prošle godine obavio brojna testiranja balističkih raketa, zadnja među njima lansirana je 12. studenoga i predstavljena je kao raketa 'nove generacije', a domet joj je gotovo 2.000 km.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene