Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stotine tisuća provladinih pristaša

Iran: Obilježavanje islamske revolucije i prosvjedi oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina tisuća provladinih pristaša okupilo se na jednom od glavnih trgova u Teheranu kako bi se obilježila trideset i prva godišnjica iranske islamske revolucije iz 1979., a snažne policijske snage angažirane su na sprečavanju okupljanja protivnika okupljanja u središtu grada, prenose agencije.

U programu državne televizije prikazane su stotine tisuća vladinih pristaša, koji su krenuli najvećom gradskom avenijom prema središnjem trgu Azadi (Trgu slobode), gdje će govor održati iranski predsjednik Mahmud Ahamdinedžad. Sudionici uz zastave ističu i slike ajatolaha Ruholaha Homeinija, utemeljitelja islamske države i njegova nasljednika, ajatolaha Alia Hameneija. Oporba je najavila 'protudemonstracije', no policija je u središtu grada razmjestila više stotina svojih pripadnika kako bi ih spriječila u toj namjeri.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret do kuda će moći ići? Domovinski duh dolazi na vlast: Ovo je 10 stupova DP-a za preobrazbu Hrvatske Nove cijene goriva priopćenje vlade Vlada objavila nove cijene goriva

Iranske su vlasti danas ponovno pokušale spriječiti slanje e-mail poruka, onemogućiti pristup internetu i chatu na internetskoj stranici Google, nastojeći usporiti i onemogućiti protivnike okupljanja i aktualnih vlasti u slanju poruka i organiziranju protudemonstracija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene