Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put od 1979. godine

Iran i Ameriku uskoro će povezivati izravna avionska linija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naglo zatopljenje odnosa Irana i SAD-a uskoro bi moglo rezultirati uspostavom izravne avionske linije između dviju država, prvi put u više od tri desetljeća.

Iranski predsjednik Hasan Rohani zatražio je da se ispita mogućnost obnove izravnih letova između Irana i SAD-a, prvi put nakon više od tri desetljeća.

Pročitajte i ovo Let iznad Osijeka i okolnih naselja oglasila se kontrola zračne plovidbe Avion satima letio nisko nad jednim dijelom Hrvatske: "To je ljudima moglo biti čudno" Slika nije dostupna 'Nije na dnevnom redu' Iran: Još nije došao trenutak za susret Rohanija i Obame

>> PRVI PUT NAKON 1979.: Halo, gospodine predsjedniče!

Poluslužbena novinska agencija Isna javila je, pozivajući se na visokog dužnosnika u vladi, da Rohani želi da se ispita mogućnost izravnih letova.

Više od milijun iranskih Amerikanaca živi u Kaliforniji i drugim dijelovima SAD-a. Izravni letovi za SAD iz Teherana obustavljeni su nakon Islamske revolucije 1979. godine.

Rohanijev zahtjev odražava napore novih iranskih vlasti u daljnje poboljšanje odnosa s Washingtonom, koji su zatoplili nakon Rohanijeva umjerenog nastupa u UN-u i telefonskog razgovora s američkim predsjednikom Barackom Obamom, prvim izravnim kontaktom predsjednika dviju zemalja od Islamske revolucije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene