Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavještajne službe

STRAVA IZ PARIZA MOGLA SE IZBJEĆI? 'Prenijeli smo informaciju o namjeravanom napadu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irački ministar vanjskih poslova Ibrahim al-Džafari rekao je da su obavještajne službe njegove zemlje prenijele informaciju po kojoj su Francuska, SAD i Iran među zemljama na koje se namjerava izvršiti napad.

Nije želio detaljnije pojasniti izjavu koju je dao u Beču na marginama razgovora o okončanju rata u Siriji u subotu, dan nakon što su naoružane osobe i bombaši samoubojice u Parizu ubili najmanje 129 osoba. Odgovornost za napade preuzela je teroristička skupina Islamska država (IS).

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabrinjavajuće izvješće "Zapad se suočava s opasnom sigurnosnom situacijom": Operiraju po Europi, imaju mrežu civila, svi se moraju odazvati i pomoći Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

"Iz iračkih obavještajnih službi stigla je informacija da bi ciljevi skorašnjih napada, prije nego što su se dogodili, mogli biti Europa u cijelosti, a osobito Francuska, te Sjedinjene Američke Države i Iran", rekao je Džafari, dodavši da su sve te zemlje o tome bile obaviještene.

UŽIVO Potvrđeno da je sirijska putovnica krivotvorena - Brat osumnjičenog: 'Bio sam u Parizu te večeri, gledao sam kakav je to užas bio'

Iako nije rekao da ta prijetnja potječe od džihadista IS-a, koji su zauzeli velike dijelove Iraka i Sirije, Džafari je ustvrdio da nedavni napadi u Egiptu, Libanonu i Francuskoj pokazuju nužnost globalnog odgovora toj džihadističkoj skupini.

Video-snimka te izjave postavljena je na njegovu internetsku stranicu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene