Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbrka

Irački premijer lagao o prijetnjama? SAD i Francuska zbunjeni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća objavila je u četvrtak da ne raspolaže nikakvim informacijama o planiranju napada na podzemnu željeznicu u Sjedinjenim Državama i u Parizu o kojima je, kako su prenijela američka glasila, govorio irački premijer Haider al Abadi.

"Vidjeli smo napise o izjavama premijera Abadija. Nismo potvrdili takav plan napada i naši irački partneri bi morali ispitati sve informacije prije nego nas obavijeste", rekla je Caitlin Hayden, glasnogovornica Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Pročitajte i ovo Policija Sjeverne Irske, ilustracija Brutalan napad u Sj. Irskoj Mladića pribili čavlima na ogradu: Policija objavila detalje Predao se mladić koji je napao političara u Dresdenu zaredali se napadi Mladić (17) koji je napao zastupnika predao se policiji: Političaru su polomljene kosti

"Nitko u američkoj vladi nije upoznat s takvim planom napada i o tome se nije razgovaralo na našim susretima s iračkim čelnicima ovdje u New Yorku", rekao je još jedan visoki američki čelnik koji je htio ostati anoniman.

Utvrđen je identitet ubojice!

Kako prenose američka glasila, predsjednik iračke vlade je na susretu s novinarima u prigodi Opće skupštine UN-a u četvrtak ujutro rekao da je obaviješten o planiranju napada IS-a na podzemne željeznice u Parizu i u SAD-u.

Bijela kuća je dodala da sve prijetnje shvaća "ozbiljno" i da "provjerava" informacije koje je dobila od partnera.

Kako navodi izvor u francuskoj vladi, francuske obavještajne službe "zasad ne raspolažu nikakvim informacijama koje bi potvrdile prijetnje o kojima je govorio irački premijer".

Iz istog izvora se doznaje da su pojačane mjere sigurnosti "na javnim mjestima i u javnom prijevozu" proglašene u četvrtak uvedene "neovisno o toj izjavi i prije nje, zbog opće razine prijetnja povezanih s vojnim operacijama i s operacijama IS-a". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene