Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u Mumbaiju

Indija optužuje pakistanske agencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski premijer Manmohan Singh optužio je u utorak pakistanske 'službene agencije' za 'potporu' islamističkim napadima u Mumbaiju krajem studenoga, obrušivši se na Islamabad riječima da koristi terorizam kao oruđe u odnosima s Indijom.

'Ima dovoljno dokaza koji upućuju da su napadi u Mumbaiju izvedeni uz potporu određenih pakistanskih službenih agencija', kazao je Singh. 

Pročitajte i ovo U zgradi u Mumbaiju buknuo požar (Foto: AFP) - 3 zgrada evakuirana U zgradi u Mumbaiju buknuo požar: Spašeni deseci ljudi, od vatre i dima bježali na krov višekatnice Slika nije dostupna Nova godina donosi promjene Racionalizacija državne uprave: Ukidaju se i drugim tijelima pripajaju brojne agencije, zavodi...

>> 'Obučili su nas i izabrali za napad na Mumbai'

>> Mumbai: Oslobođeno 93 taoca

Šef indijske vlade također je optužio Pakistan da se 'terorizmom služi kao instrumentom državne politike'. Također je podsjetio da je Pakistan i prije 'poticao i pružao utočište' neprijateljski raspoloženim militantnim skupinama.

U terorističkim napadima u središtu Mumbaiju krajem studenoga prošle godine ubijene su 172 osobe. Za napade Indija i Zapad sumnjiče pakistansku islamističku skupinu Lashkar-e-Taiba (LeT), koja opovrgava bilo kakvu umiješanost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene