Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saznajte zašto!

Imam: Djed Mraz nije pošten

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan turski imam optužio je Djeda Mraza da nije pošten jer se služi dimnjacima kako bi u kuće donio darove umjesto da uđe kroz vrata.

Turska, 99 posto muslimanska zemlja, ne slavi Božić i islamski dostojanstvenici redovito pozivaju vjernike da ne štuju kršćanske običaje. 'Djed Mraz ulazi kroz prozore i dimnjake. Da je pošten, ušao bi kroz vrata, kod nas je tako', rekao je Sulejman Yeniceri, imam u Kesanu, gradu na sjeverozapadu Turske.

Po legendi, Djed Mraz inspiriran je svetim Nikolom, zaštitnikom djece i pomoraca, biskupom Mire, danas Demre u turskoj pokrajini Antaliji, koji je živio u trećem i četvrtom stoljeću.

Imam Yeniceri rekao je kako Kuran poziva vjernike da uđu u kuću 'kroz vrata' te je muslimane podsjetio da 'Božić nije njihov blagdan' posebno ih pozivajući da ne piju alkohol. (Hina)

Pročitajte i ovo Screenshot Oluja poharala Srbiju VIDEO Zastrašujući video: Vjetar odnio krov s kuće i rušio stupove - "Ne izlazite i ne puštajte djecu van" Spašavanje u Kini Strašna tragedija u Kini Na dječji odbojkaški tim urušio se krov školske dvorane, 11 je mrtvih: "Lica su im prekrivena blatom i krvlju"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene