Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sajam turizma u berlinu

Usporio rast rezervacija krevata, hoće li cijene otjerati goste iz Hrvatske?

Hrvatska na sajmu turizma u Berlinu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Hrvatska na sajmu turizma u Berlinu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hrvatska na sajmu turizma u Berlinu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska na sajmu turizma u Berlinu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvatska na sajmu turizma u Berlinu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
U Berlinu je otvoren jedan od najvećih svjetskih sajmova turizma. Ondje se, među više od 180 zemalja, predstavlja i Hrvatska.

U Berlinu, na vodećem svjetskom sajmu turizma, Hrvatska ističe svoje adute, ali se i suočava s usporenim rastom rezerviranja kreveta.

Pročitajte i ovo Riva nema uporabnu dozvolu - 2 Zaštićeno kulturno dobro Stigli turisti, a na atraktivnoj destinaciji dočekali ih radovi i strojevi: Cavtatska riva još nema uporabnu dozvolu Fali radnika za sezonu Tko će raditi? Poslodavci na velikim mukama u potrazi za radnicima: "Plaćeno mi je dosta toga pa zaradim 400 eura više nego u Srbiji"

"Očito su potrošači prihvatili nov način komuniciranja preko interneta kako bi na taj način izvršili pritisak na cijenu", rekao je Joško Stella iz Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Turoperatori upozoravaju da bi upravo cijene mogle iz Hrvatske otjerati goste.

"Neke zemlje Mediterana, poput Hrvatske i Italije, su podigle cijene, katkad i previše. Mnoge obitelji okreću se Turskoj, a vraća se i Egipat", rekao je Luca Picone Chiodo iz FTI grupacije.

Umjesto o nižim cijenama, ministar turizma Gari Capelli govorio je o kvaliteti koju, kako tvrdi, nudi Hrvatska.

"To je jedna igra živaca, nije laka utakmica, ali Hrvatska je znala odgovoriti svojom kvalitetom, znanjem, svime onime što nudi i ne treba se bojati", rekao je Capelli.

U borbu za turiste iz Njemačke Hrvatska kreće s dodatnih 10 milijuna kuna za još jaču promidžbu.

"U sljedećih nekoliko tjedana provest ćemo dodatne programe i na taj način dodatno doprinijeti vidljivosti Hrvatske", rekao je Kristijan Stanišić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Dalmacija ima nove proizvode, Slavonija rutu bećarca i gangi.

"Ta kulturna ruta je zapravo put koji turist prolazi, upoznaje se s običajima kraja bećarca, gangi, Pleternice i Tomislavgrada", rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene