Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranjena u nogu

Pogledajte ženu koja je tijelom pokušala spasiti bin Ladena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi je put objavljena fotografija žene koja je svojim tijelom pokušala zaštiti bin Ladena od napada američkih specijalaca.

Radi se o 29-godišnjoj Amal Ahmed Abdul Fatah, bin Ladenovoj najmlađoj supruzi, a fotografije je prvi objavio ABC. Amal je bila u sobi s vođom Al Qaide u vrijeme napada specijalaca, u trenutku kada su oni ispalili presudni metak. Fotografiju pogledajte OVDJE!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže od SAD-a fotografije Iranski ministar: Imamo dokaze da je bin Laden već odavno umro Slika nije dostupna 'Neuspjeh bio imao ozbiljne posljedice' Obama: Napad na Bin Ladena '40 mi je najduljih minuta u životu'

Pokušala je nenaoružana svojim tijelom zaštitit 54-godišnjeg bin Ladena te je pri tome ranjena u nogu, piše ABC. Liječnika pomoć pružena joj je u bolnici u Pakistanu.

>> Talibani se zakleli da će osvetiti Osamu bin Ladena

>> Bin Ladenova oporuka: Ne želim da mi djeca završe u Al Kaidi

Amal Ahmed Abdul Fatah, bin Ladenova peta supruga i jedina koja je s njim živjela, darovana je vođi Al Qaide od strane jemenske obitelji kada je Amal bila još u tinejdžerskoj dobi. S bin Ladenom ima troje djece. Pojedini izvori tvrde da se bin Laden rastao od jedne supruge, a preostale tri da je preselio u Siriju.

Bivši visoko rangirani CIA analist Phil Mudd kaže kako ga ne čudi što je Amal riskirala svoj život kako bi spasila muškarca za kojim SAD traga više od deset godina. 'U kontekstu Al Qaide, bin Laden je časni čovjek i njegova djela u njihovim očima nisu teroristički činovi. Začudilo bi me da je bin Laden žrtvovao suprugu, no potpuno je jasno da bi ona dala svoj život za njegov', pojasnio je. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene