Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stotine leševa

Horor u Tikritu: Džihadisti Sadamovu četvrt koristili kao masovnu grobnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti iza sebe ostavljaju samo strahote, a nova je dočekala iračke snage u Tikritu.

Iračke snage koje su u utorak oslobodile Tikrit protjeravši iz njega džihadističku skupinu Islamsku državu (IS) otkrile su ondje u srijedu zajedničke grobnice s truplima više stotina novaka pogubljenih u lipnju 2014., rekao je jedan ministar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NE ŽELE PRESTATI UBIJATI DŽIHADISTE 'Tigrova obitelj' plaća krvavi danak za otpor Slika nije dostupna Među njima puno zapadnjaka Gotovo 30.000 stranih džihadista ušlo u Siriju i Irak od 2011.

Pokolj u Speicheru, bazi na sjevernim prilazima Tikritu, odakle je IS odveo uglavnom šijitske novake, izazvao je osudu međunarodne zajednice i potaknuo jačanje potopore ratu protiv džihadista.

Bivši KGB-ovac otkrio svo 'prljavo rublje' Vladimira Putina

Irački ministar unutarnjih poslova Mohammed al Ghabban rekao je za AFP da su zajedničke grobnice pronađene u četvrti u kojoj je palača bivšeg predsjednika Saddama Husseina, na obali Tigris.

Tjeraju džihadiste: Kreću u osvajanje grada koji je 'najveća sramota iračke vojske'

"Ovo mjesto nas podsjeća na one koji su bez razloga ubijeni, podsjeća nas na pokolj", rekao je Ghabban kroz plač, blizu stupa u rijeci koji je služio kao potporanj za brodove riječne policije i na kojemu su bili vidljivi tragovi krvi. "Oni su bili nedužni", kazao je.

"Danas su kukavice poraženi. Pronaći ćemo ih i vratiti mir i sigurnost u čitav Irak", dodao je.

Što to Kina radi?

IS koji je u svojoj ofenzivi početoj u lipnju 2014. osvojio velike dijelove Iraka, istog je mjeseca napao vojnu bazu Speicher i ubio stotine novaka, uglavnom šijita. Sunitska plemena su optužena za pomaganje u pokolju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene