Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Holbrooke demantirao dogovor s Karadžićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pomoćnik američkog državnog tajnika Richard Holbrooke demantirao je dogovor s bivšim vođom bosanskih Srba Radovanom Karadžićem po kojem bi za povlačenje iz političkog života Karadžić ishodio povlačenje haške optužnice.

Holbrooke, arhitekt Daytonskog sporazuma, rekao je da je od Karadžića dobio jamstva da će se povući iz političkog života u srpnju 1996. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlazak političara Umro Richard Holbrooke, 'Buldožer' američke politike! Slika nije dostupna Obama najavio novi pristup Holbrooke: Terorizam prijeti SAD-u, Indiji i Pakistanu

'Ispregovarao sam vrlo teški dogovor. Morao se odmah povući s dvije funkcije, one predsjednika srpskog dijela BiH i one predsjednika stranke. I to je učinio', rekao je Holbrooke.

'Međutim, kad je nestao, on je objavio... da sam s njim postigao dogovor ga nećemo goniti ako nestane. To je potpuna laž', rekao je Hoolbrooke.

Radovan Karadžić rekao je u prvom pojavljivanju pred ICTY-jem da je 1996. postigao dogovor s Holbrookeom da se protiv njega povuku haške optužnice u zamjenu za povlačenje iz javnog života i neometanje provedbe Daytonskog sporazuma sklopljenog koncem 1995. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene