Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuski ljubavni jadi

Hollande posjetio 'prvu damu' u bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francois Hollande posjetio je u bolnici svoju partnericu Valerie Trierweiler koja je ondje završila nakon izvješća da on ima ljubavnicu.

Francuski predsjednik Francois Hollande prvi je put posjetio u bolnici svoju partnericu Valerie Trierweiler u četvrtak navečer otkako je hospitalizirana u ponedjeljak nakon izvješća da on ima ljubavnicu, javljaju u petak svjetske novinske agencije pozivajući se na izvor u njegovom uredu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Piše prva dama Knjiga koja bi mogla uzrujati predsjednika: 'Sve što sam napisala je istina' Slika nije dostupna Sve se zna GOTOVO JE: Francois Hollande prekinuo s prvom damom Francuske

Trierweiler je hospitalizirana nakon što je francuski tabloid Closer otkrio Hollandeovu vezu s glumicom Julie Gayet (41). Hollande je dosad nije posjetio u bolnici gdje je primljena, kako je objavljeno, zbog slabosti. Izvor je odbio ulaziti u detalje posjeta dok se postavlja pitanje hoće li 48-godišnja Trierweiler i dalje imati neslužbeni naslov prve dame Francuske i pratiti Hollandea u državnim posjetima.

Po francuskom ustavu bračni drug predsjednika republike, bez obzira jesu li vjenčani, nema nikakav status. U zakonu se supruga predsjednika spominje samo jednom, i to kada je riječ o mirovini koju prima kad ostane udovica, kao i u mnogim drugim zanimanjima. No premda taj pojam ne postoji u zakonu, u praksi je drukčije: predsjednikova partnerica ima ured i tajništvo u Elizejskoj palači, što se službeno obrazlaže potrebom da odgovori na pisma koja prima od građana, kojih su troškovi održavanja predviđeni u proračunu namijenjenom za predsjedništvo. Usto ima i osobnog čuvara.

Novi detalji afere: Hollande i glumica u tajnoj vezi već dvije godine?

O zdravstvenom stanju Trierweiler nije izdano nijedno priopćenje niti je objavljeno u kojoj je bolnici. Na tiskovnoj konferenciji u utorak Hollande je odbio odgovarati na pitanja o svom 'privatnom životu'. Upitan o zdravstvenom stanju svoje partnerice samo je rekao da se ona 'odmara'. Predsjednik, koji nije oženjen, obećao je da će objasniti situaciju prije državnog posjeta SAD-u 11. veljače.

Tabloid Closer objavio je nastavak priče o odnosu Hollandea i glumice Julie Gayet i tvrdi da su njih dvoje u tajnoj vezi dvije godine. Closer piše da je francuski predsjednik koristio još jedan stan, na zapadu Pariza, kako bi se viđao s ljubavnicom i da je njihova afera počela prije nego što je Hollande pobijedio na izborima.

Glumica je u međuvremenu tužila Closer zbog kršenja privatnosti i traži 50 tisuća eura odštete. Hollande je rekao da neće tužiti tabloid jer kao šef države ima imunitet kad netko tuži njega pa ne želi stvarati dvostruke standarde. Aferu, međutim, nisu zanijekali. Gayet je u četvrtak kasno navečer izdala priopćenje u kojemu je opovrgnula medijska izvješća da je trudna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene