Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Iraku

Hollande i Merkel: 'EU se mora što prije uključiti u humanitarnu operaciju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Francois Hollande i njemačka kancelarka Angela Merkel izrazili su želju da se Europska unija što prije uključi u humanitarnu operaciju u Iraku.

Francuski predsjednik Francois Hollande i njemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su u utorak o stanju u Iraku i izrazili želju da se EU 'što prije uključi u humanitarnu operaciju' koja je u tijeku u toj zemlji, priopćila je Elizejska palača.

Pročitajte i ovo Izraelsko bombardiranje pojasa Gaze Rat na Bliskom istoku Hamas traži zajamčeni kraj rata, Izrael najavljuje ofenzivu: Što je s taocima? Ilustracija Dodatna sredstva Ozbiljno upozorenje Europske komisije: Postoji ogroman rizik od terorističkih napada u EU-u!

Državljanin BiH poginuo u samoubilačkom napadu u Iraku!

'Predsjednik i kancelarka žele da se Europska unija što prije uključi u humanitarnu operaciju koja je u tijeku kako bi se pomoglo civilima izloženima progonu Islamske države', navodi se u priopćenju.

Europska komisija je izvijestila u utorak da će izdvojiti još pet milijuna eura za Irak koji je zahvatila teška humanitarna kriza kako bi se pomoglo izbjeglicama i onima koji ih udomljuju.

Iračka kriza: Stoji li iza svega Saddamova desna ruka?

Time se ukupna pomoć Komisije za Irak u 2014. penje na 17 milijuna eura.

Ova vijest dolazi u času dok se u Bruxellesu sastaju veleposlanici EU-a kako bi se dogovorili o koordinaciji humanitarnog djelovanja u Iraku, Ukrajini i u Pojasu Gaze. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene