Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovao u napadu u Sarajevu

Državljanin BiH poginuo u samoubilačkom napadu u Iraku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosanskohercegovački državljanin Emrah Fojnica, optužen za sudjelovanje u napadu na američko veleposlanstvo u Sarajevu 2011., poginuo je u Iraku najvjerojatnije počinivši samoubilački napad, objavio je internetski portal vijesti Ummeta blizak radikalnim islamskim skupinama u BiH i na Balkanu.

Dvadesettrogodišnji Emrah Fojnica poginuo je u petak u Iraku, objavio je Ummeta ne navodeći gdje se dogodio njegov napad. Pojasnili su da je po dostupnim informacijama Fojnica otišao u Irak 'da izvede šehidsku operaciju i preselio u borbama s prslukom na sebi' čime sugeriraju da je najvjerojatnije počinio samoubilački napad s eksplozivnim pojasom.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Vijesti Ummeta navode da je njegov otac pozdravio mučeničku smrt sina u Iraku kada su ga izvijestili o stradanju.

Emrah Fojnica je poznatiji javnosti po tome što je bio optužen zajedno s Mevlidom Jašarevićem za napad na Američko veleposlanstvo u Sarajevu 2011.

Obama: Irak je napravio obećavajući korak

On je u sudskom postupku oslobođen optužbi, da bi nakon toga otišao ratovati u Siriju, gdje se priključio islamističkim postrojbama Islamske države Iraka i Levanta (ISIL).

Vlasti BiH nedavnim su izmjenama kaznenog zakona proglasili odlazak na strana ratišta kaznenim djelom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene