Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Top tema u Bruxellesu

Hoće li EU od banaka zatražiti otpisivanje grčkog duga?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri financija euro zone odobrili su isplatu sljedeće rate pomoći Grčkoj od 8 milijardi eura.

Stanje u Grčkoj i mjere za zaustavljanje širenja dužničke krize u eurozoni glavne su teme razgovora europskih čelnika u Beuxellesu ovog vikenda. Sutra se prvo sastaju šefovi država i vlada Europske unije, a potom samo 17 zemalja euro zone. Konkretne odluke najavljene su tek za novi samit euro zone sredinom sljedećeg tjedna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pritisak sa svih strana Hoće li Grčka zatvoriti vrata banaka građanima? Slika nije dostupna Mogućnost političkog rješenja otvorena ECB zadržava hitne pozajmice grčkim bankama na aktualnoj razini

Među ostalim, očekuje se da će od banaka i investicijskih fondova biti zatraženo otpisivanje velikog dijela grčkih dugova.

'Prvo, to je jasan znak da smo spremni donijeti odluke, a to je uvijek dobro. Drugo, to je potvrda da Grčka ispunjava obećanja jer je provedena temeljita provjera', istaknula je Elena Salgado, španjolska ministrica financija.

'Radili smo satima i ostvarili pozitivan, objektivan i značajan korak naprijed. Što se tiče ostalog, mislim da idemo u pravom smjeru u pokušaju da pomirimo različita stajališta. Još uvijek postoji europska savjest, zajednička volja', rekao je Francois Baroin, francuski ministar financija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene