Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekorno niske temperature

Hladno vam je? Oni bilježe REKORDNU hladnoću!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Onima koji smatraju da je hladnoća ove godine stigla prerano, evo jedna utjeha. Antarktik bilježi rekordnu hladnoću s izmjerenih čak -92,89 stupnja Celzija.

Temperatura od koje se vjerojatno lede i misli koje kolaju glavom, zabilježena je u istočnom dijelu Antarktika. Nevjerojatnih -93 stupnja Celzija toliko je hladno da izaziva bol pri disanju bez zaštite preko usta, kažu znanstvenici, a prenosi Huffington Post.

Pročitajte i ovo Policajci pronašli 93-godišnjakinju koja se smrzavala Raznježili javnost Policajci pronašli 93-godišnjakinju koja se smrzavala: Nosili je dva kilometra do kuće Davorka Muškardin i Valentina Baus ledeni val Niske temperature problematične su za dvije skupine, dobro pripazite na znakove pothlađenosti: "U tom slučaju već treba reagirati"

Hladni val stvara probleme: Rekordni minusi

Podaci s NASA-inih satelita otkrivaju kako je postavljen drugi najveći temperaturni minus na Zemlji 31. srpnja 2013. godine. Stari rekord iznosio je -89 stupnjeva Celzija, a najveći je zabilježen u kolovozu 2010. godine i iznosio je -93,22 stupnja Celzija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene