Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hakiranje američkih izbora

"Ako izgleda kao da su to bili Rusi, onda to sigurno nisu bili oni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
John McAfee, tehnološki pionir i stručnjak za cyber-sigurnost komentirao je izvješće FBI-a prema kojem postoji mogućnost da je Rusija sudjelovala u hakiranju predsjedničkih izbora u SAD-u.

U razgovoru s legendarnim Larryjem Kingom, McAfee je kazao kako nema šanse da je Rusija odgovorna za hakiranje Nacionalnog demokratskog centra i kampanje Hillary Clinton.

Pročitajte i ovo Hillary i Bill Clinton (Foto: AFP) razmišlja o tome Hillary Clinton je "pod velikim pritiskom" da se kandidira za izbore 2020.: "Nikad ne reci nikad" Michael Cohen (Foto: Jim WATSON / AFP) PRED KONGRESOM Dramatično svjedočenje bivšeg Trumpova odvjetnika: "On je varalica, rasist i lažljivac"

"Ako izgleda kao da su to učinili Rusi, onda vam mogu jamčiti da to sigurno nisu oni", kaže autor prvog komercijalnog antivirusnog programa, javlja RT.

McAfee sumnja da u izvješću postoje pogreške te dodaje da hakeri mogu lažirati lokaciju, jezik ili bilo koje druge karakteristike koje bi mogle upućivati na njih.

"Da sam ja Kinez i želim da se posumnja na Ruse, prilikom kodiranja koristio bih ruski jezik i njihove tehnike", kazao je McAfee i dodao kako nije moguće otkriti pravi izvor napada.

Pravi problem vidi u činjenici što američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) može prisluškivati razgovore i čitati SMS poruke i e-mailove svakog Amerikanca.

Stručnjak za cyber-sigurnost strahuje kako će NSA imati još veću ulogu kada Donald Trump postane predsjednik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene