Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gruzijski parlament potvrdio novu vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo tri mjeseca nakon ratnih sukoba u Gruziji, parlament u Tbilisiju potvrdio je novu vladu predvođenu 35-godišnjim Grigolom Mgaloblišvilijem kao premijerom, prenijeli su gruzijski mediji.

Mgaloblišvili je kao glavne točke svog programa ponovio da će se nastaviti zauzimati za ponovo ujedinjenje Gruzije sa separatističkim pokrajinama Abhazijom i Južnom Osetijom kao i boriti protiv siromaštva u Gruziji.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Ilustracija Uhvaćen na zadarskom području Prijetio Plenkoviću i članovima Vlade: Uhićen muškarac zbog čijeg su poziva na Markov trg stigli interventni policajci

Predsjednik zemlje Mihail Sakašvili imenovao je Mgaloblišvilija, diplomata koji je u posljednjem mandatu bio gruzijski veleposlanik u Turskoj, u listopadu premijerom. 

Oporba je kritizirala mladog diplomata zbog nedostatka političkog iskustva te prave snage na domaćoj političkoj sceni kako bi zemlju mogao izvesti iz političke i gospodarske krize.

Oporba traži nove izbore te je za 7. studenoga najavila masovne prosvjede protiv Sakašvilijeve politike. Oporba od rata u kolovozu pokušava prinuditi predsjednika Sakašvilija na ostavku.

Uz premijera u gruzijskoj su vladi i četiri nova ministra, pravosuđa, okoliša, stanogradnje i kulture. Ministri koji vode resore najodgovornije za rat, naime obrane, unutarnjih poslova i vanjskih poslova, nisu se izmijenili, što je oporba žestoko kritizirala.

Parlament u kojem Sakašvilijeva stranka dominira s dvotrećinskom većinom novi je kabinet potvrdio u subotu navečer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene