Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gruzija: Oporba traži ostavku izbornog povjerenstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni kandidat gruzijske oporbe Levan Gačečiladze, koji osporava rezultate predsjedničkih izbora od subote, zatražio je ostavku predsjednika izbornog povjerenstva u oštrom verbalnom sukobu.

"Podnesite ostavku inače ćemo prosvjedovati svaki dan!", izderao se Gačečiladze na Levana Tarhnišvilija tijekom tog sukoba čiji su prizori emitirani na gruzijskoj državnoj televiziji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mračno poglavlje povijesti "Ukradeno je više od 100.000 beba, to se radilo sustavno": Prodane blizanke upoznale su se preko društvenih mreža Pristupnice; ilustracija Pristupnica za EU Nada umire zadnja: ''Ako postanemo dio obitelji europskih zemalja, moći ćemo brže završiti rat''

Do sukoba je došlo kad je dosadašnji predsjednik Mihail Saakašvili proglašen ponovno izabranim već u prvom krugu, prema djelomičnim rezultatima. No prebrojavanje glasova još nije bilo gotovo ni više od dva dana nakon zatvaranja birališta.

Prema najnovijim rezultatima objavljenima na stranici povjerenstva koji se oslanjaju na podatke s 87 posto birališta, Saakašvili je dobio 52,1 posto glasova, a Gačečiladze 24,98 posto.

"Pričate laži čitavoj Gruziji. Zahtjevamo ostavku lažljivca Levana Tarhnišvilija", kazao je Gačečiladze.

Tarhnišvili mu je savjetovao da uputi svoje prigovore službenoj instanci ili sudu, osuđujući "prijetnje i pritiske" s njegove strane. 

"Oporba ima predstavnike u izbornom povjerenstvu na svim razinama. Imaju sva potrebna sredstva da djeluju u okviru zakona", dodao je on.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene