Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće moći identificirati sve

Najmanje 30 poginulih u "paklenom tornju": "Ne očekujemo da je itko unutra još živ"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Londonska policija objavila je da se 30 osoba smatra poginulima u požaru nebodera Grenfell, no ta brojka nije konačna.

Šef Metropolitan policije Stuart Cundy kazao je u petak kako je za sada najmanje 30 osoba smrtno stradalo u požaru Grenfell Towera u Kensingtonu. Taj broj će i dalje rasti jer službe još nisu uspjele pregledati detaljno cijelu zgradu od 24 kata. Dio poginulih je prevezen u mrtvačnice, no veći dio njih i dalje se nalazi u opožarenom neboderu.

Pročitajte i ovo Buknuo neboder u ruskom gradu Tveru Nevjerojatno VIDEO Dramatične scene iz Rusije: Buknuo požar u neboderu, vatra ga progutala u minuti Vatrogasci, ilustracija Nastale gužve Požar na zagrebačkom mostu: Zapalio se automobil, vatrogasci izašli na teren

"Nažalost, ne očekujemo da više ima preživjelih. Istraga o uzrocima nesreće trajat će tjednima", kazao je Cundy.

Pojasnio je kako za sada nema dokaza da je požar podmetnut. Na pitanje zašto im treba toliko vremena, odgovorio je kako je zgrada u "opasnom stanju". Mnogo je onih koji se i dalje smatraju nestalima, a Cundy je naglasio da su u bolnicama svi identificirani. 

Stanare nebodera koji su se uspjeli spasiti posjetili su danas kraljica Elizabeta te princ William. Nakon salve kritika da je bila na mjestu nesreće i sastala se sa spasilačkim službama ali ne i stanovnicima Grenfell Towera, stradale je u bolnici posjetila danas i premijerka Theresa May.

The Sun objavio 65 nestalih u požaru

Britanski tabloid The Sun objavio je u petak da se nakon požara u stambenoj zgradi Grenfell Tower u zapadnom Londonu 65 ljudi još uvijek vodi pod nestalima ili se strahuje da su mrtvi.

U strašnom požaru Grenfell tornja u Londonu stradalo je 30 osoba te se očekuje da će brojka i dalje rasti, izvještavaju iz policije. U bolnicama je 37 osoba od kojih je 17 i dalje na intenzivnoj njezi.

Na pitanje novinara u četvrtak bi li broj mrtvih mogao premašiti stotinu, londonski policijski zapovjednik Stuart Cundy izjavio je kako se nada da brojka neće biti troznamenkasta.

Požar je zahvatio 24 kata visok Grenfell Tower u zapadnom Londonu u srijedu rano ujutro.

Povjerenica londonskih vatrogasaca Dany Cotton rekla je da bi pretraga zgrade "mogla potrajati tjednima". Prema vatrogascima, u zgradi je još "nepoznat broj" ljudi, ali se vjeruje da nema preživjelih.

Policija je upozorila da možda nikada neće moći identificirati sve poginule u požaru.

Hitne službe u petak će treći dan zaredom pretraživati Grenfell Tower u Sjevernom Kensingtonu.

Premijerka Theresa May naredila je temeljitu javnu istragu i rekla je da žrtve "zaslužuju odgovore", prenosi BBC. (Hina, N.C.)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene