Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kratkoperaji mako

VIDEO U našoj blizini! Ribar snimio najbržeg morskog psa na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki ribar je uz obalu Zakintosa uočio najbržeg morskog psa na svijetu. Kratkoperaji mako prvi se puta u Sredozemlju pojavio prošle godine nakon desetljeća izbivanja.

"Prvi morski pas kojeg sam ikada vidio u našim vodama", rekao je šokirani grčki ribar Yiannis Geladas nakon što je ugledao ogromnu morsku psinu.

Pročitajte i ovo Poginuli na podmornici Titan Ekspedicija do Titanica Obitelji poginulih putnika opraštaju se od svojih voljenih: "Izgubili smo ga dok je radio što je volio"

Geladas plovio je Jonskim morem kada je kraj njega prošao morski pas za kojeg se kasnije ispostavilo da je najbrži morski pas na svijetu - kratkoperaji mako. Ta je vrsta nakon deset godina prošlog ljeta uočena u Sredozemlju.

Kako prenosi Guardian, ribar je na lokalnom radiju ERT Zakynthos rekao da "uopće nije bio agresivan", već je uz brod plivao "mirno poput dupina".

Pročitajte i ovo Gužva na beogradskom aerodromu poznat i uzrok Kaos na aerodromu u Beogradu: Otkazani deseci letova, tisuće ljudi nervozno čeka - "Ovo se nikad nije događalo"

Kratkoperaji mako može narasti do duljine od četiri metra, a težiti oko 570 kilograma - a brzina koju postigne ide čak do 100 kilometara na sat.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene