Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže rješenje

Grčka će pokušati ponuditi više

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka će pokušati ponuditi više za pregovaračkim stolom i grčki premijer Aleksis Cipras vjerojatno će u subotu telefonski razgovarati s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom kako bi prekinuo zastoj, kazao je u subotu grčki ministar.

"Nastojat ćemo dopuniti naš prijedlog tako da se približimo rješenju", kazao je ministar u vladi Alekos Flabouraris za grčku televiziju Mega u subotu ujutro. "Tamo ne odlazimo sa starim prijedlogom. Radi se na tome da vidimo gdje se možemo približiti i postići obostrano prihvatljivo rješenje."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izlaz iz pat-pozicije? EU je Grčku 2011. odvratio od referenduma, ne i ovaj put Slika nije dostupna Prepušteni sebi Juncker kaže da se Grčka ne bi smjela oslanjati na njega oko pregovora

Nije jasno koliko je grčka vlada, koja je izbore u siječnju osvojila na obećanjima da će ljude izvući iz ralja štednje, spremna daleko ići kako bi osigurala sporazum ili što će dodatno ponuditi.

'PRIPREMAMO SE ZA NAJGORE' Je li ovo doista početak kraja?

Grčka se ukopala po pitanju zahtjeva za smanjenjem mirovina i povećanjem nekih poreza ali su njezini vođe i dalje optimistični pred hitni summit eurozone u ponedjeljak.

Vrijeme brzo istječe za Grčku koja mora osigurati sredstva za plaćanja prema međunarodnim vjerovnicima kako bi izbjegla bankrot krajem mjeseca koji bi ju mogao izbaciti iz eurozone.

Dok nervozni ulagači povlače milijarde iz grčkih banaka Atena će možda morati uvesti ograničenja za kapital kako bi se tome suprostavila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene