Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost na ulicama

'Komandosice' će čuvati žene u Delhiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za njihovu obuku bit će zaduženi bivši vojnici i stručnjaci za borilačke vještine.

Delhi će uskoro dobiti nove javne snage koje će patrolirati po ulicama i brinuti o sigurnosti žena. To ne bi bila neka posebna novost da se ne radi o odredima ženskih komandosica koje će biti posebno istrenirane i obučene kako bi štitile žene na ulicama Delhija, donosi Telegraph.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Ilustracija nasilje nad ženama Strašni napadi šokirali zemlju - djevojčicu (8) silovala tri muškarca, zatukli je kamenom, 13-godišnjakinji iskopane oči: "Bila je mučena"

ŠOKANTNO 'Korektivno silovanje': Ovako misle 'izliječiti' lezbijke

Za njihovu obuku bit će zaduženi bivši vojnici i stručnjaci za borilačke vještine s kojima će proći tečajeve tae kwon doa i još nekoliko borilačkih vještina. Obuku će proći oko 5.000 djevojaka, a ulicama će patrolirati bez ikakve naknade.

Delhi je bez ikakve sumnje grad s najvećim brojem silovanja. Unatoč stravičnom slučaju djevojke koja je silovana u autobusu, a potom ubijena prije nešto više od godinu dana i velikim prosvjedima koji su zbog toga organizirani, u Delhiju je broj silovanja dvostruko porastao u odnosu na 2012. godinu.

2012. godine u Delhiju je silovano 706, a samo u prvih deset mjeseci 2013. godine 1.330 žena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene