Obavijesti Video Pretražite Navigacija
širi netrpeljivost među narodima

Gradonačelnica Sarajeva: "Poruke mržnje moguća su reakcija na Milanovićeve izjave"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ulaznim vratima stana jedne obitelji deklariranih katolika u Sarajevu u utorak su ispisane poruke mržnje, a gradonačelnica Benjamina Karić protumačila je to kao moguću reakciju na niz izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o stanju u BiH, a posebice o relativiziranju razmjera genocida u Srebrenici.

"Ne želeći umanjivati ozbiljnost ovog incidenta, moram naglasiti da bi ovo mogle biti posljedice izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, koji dodatno širi netrpeljivost među narodima", kazala je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić za N1.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi

Ocijenila je kako aktualni hrvatski predsjednik svojim istupima omalovažava genocid počinjen u Srebrenici, a istaknula je kako su gradske vlasti Sarajeva spremne i u stanju poduzeti sve mjere kako bi sankcionirale svakoga tko ugrožava druge u tom gradu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković PORUKA IZ MOSTARA Plenković: ''Želimo da se riješi anomalija koja postoji od 2006. i muči Hrvate u BiH''

"Za razliku od hrvatskog predsjednika, koji omalovažava čak i genocid, vlasti u Sarajevu i Kantonu će poduzeti sve kako bi bili sankcionirani oni koji na bilo koji način utječu da se bilo tko osjeća nesigurnim u Sarajevu", zaključila je Karić.

Hrvatski predsjednik je prije nekoliko dana svojim komentarima o Srebrenici, u kojima je umanjivao razmjere genocida u usporedbi s holokaustom, izazvao oštre reakcije u BiH.

Lokalni su mediji objavili fotografije ulaznih vrata s izvješenim adventskim vijencem na kojima je ostavljena uvredljiva poruka, koja odaje kako je autor sumnjive pismenosti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Službeni razgovori u Sarajevu Plenković u BiH branio Zorana Milanovića. ''Hrvatska je susjed koji je upućen i želimo pomoći''

"Hoćetel' da vam ga (vijenac) kalašnjikovom išaram. Imam ga", glasi poruka, dok je nešto dalje u ulaznom prostoru u zgradu nacrtan kalašnjikov, a tu je uz iscrtani križ stajala poruka: "Tu sam katlici da vas prekrstim".

Iz sarajevske su policije brzo reagirali informacijom kako su identificirali i uhitili počinitelja, za kojega je utvrđeno da je psihički oboljela osoba.

Počinitelj, čiji identitet se po zakonu u ovakvim slučajevima ne smije objaviti, smješten je u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu, navela je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene