Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Želimo stabilnu Rusiju'

Gorbačov: Europa se još boji Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Negdašnji sovjetski čelnik Mihail Gorbačov pozvao je na sastanku dobitnika Nobelove nagrade u Berlinu, na bolje odnose između Rusije i Europske unije.

‘Neki se u EU-u još boje Rusije’, rekao je Gorbačov, upozorivši kako sigurnost u Europi djelomično ovisi o suradnji s Rusijom. ‘Europska unija još nije odlučila kakvu želi Rusiju’, rekao je Gorbačov sudionicima 10. sastanka dobitnika Nobelovih nagrada, koji je ove godine prigodno organiziran u Berlinu, gradu koji je u ponedjeljak proslavio 20. obljetnicu pada svoga zida. Odgovorio mu je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barosso: ‘Želimo snažnu, stabilnu i naprednu Rusiju, utemeljenu na poštovanju zakona i ljudskih prava.’

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih"

Među sudionicima konferencije, organizirane pod geslom ‘Rušenje novih zidova’, bivši je južnoafrički predsjednik Frederik Willem de Klerk, negdašnji poljski predsjednik Lech Walesa i bangladeški bankar Muhamed Junus. Na dvodnevnu skupu nobelovci će raspravljati o siromaštvu, izazovima zaštite okoliša i nuklearnom razoružanju. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene