Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne krši zakon'

Povučena uvredljiva slika Michelle Obame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon skandala, kojeg je izazvala pojava uvredljivo promijenjene slike Michelle Obama na internetskoj tražilici Google te burnih reakcija u javnosti, uvredljiva je fotografija povučena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jednotjedna turneja Obama stigao u Irsku: Najvažniji dio posjeta traganje za precima Slika nije dostupna Slabija prodaja knjiga Bračni par Obama lani zaradio samo 9,25 milijuna kuna

'Ona je uvredljiva za mnoge ljude, ali samo to nije razlog da je se skloni s našeg pretraživačkog indeksa', rekao je glasnogovornik Googlea Scott Rubin te dodao kako Amerikanci imaju dvostruke standarde kada je u pitanju sloboda govora, piše LA Times. Slika na kojoj je lice prve dame prikazano u obliku majmunice objavljeno je bez objašnjenja na blogu Hot Girls, a mnogi su se Amerikanci pobunili. Unatoč tome, reakcije na uvredljivu fotografiju iz Bijele kuće nema.

Iako Google ne želi promijeniti proces izbacivanja slika, prilikom izbacivanja fotografija Michelle Obame stavili su natpis kojim se ograđuju od 'uvredljivih sadržaja na tražilici' te napisali da oni ne podržavaju stranice s takvim sadržajem. Napominju kako oni nemaju praksu odstranjujivati sadržaj samo zato što je uvredljiv, vće tek onda kada on postane ilegalan ili dok ne počne kršiti vodič za webmastre te kompanije. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene