Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Filipinima

Golim rukama kopaju zemlju nakon odrona tla tražeći nestale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasioci su pronašli tijela 18 poginulih u odronu tla u Barangayu, na jugu Filipina.

Filipinska agencija za katastrofe izvijestila je da je poginulo 25 osoba, a 15 ih je ozlijeđeno, a kasnije je vojska izvijestila kako je pronađeno 18 tijela, javlaj Reuters.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

Do odrona tla došlo je nešto prije zore, dok su ljudi još spavali. iz ruševina je izvučeno 16 osoba te su prebačene u bolnicu. Još se ne zna sudbina više od stotinu ljudi. Glasnogovornik provincije kazao je kako su žrtve većinom rudari i njihove obitelji.

>> U strahu od zaraze Filipinci mrtve pokapaju u masovne grobnice

U spašavanju sudjeluje vojska, policija, ali i rudari koji do nestalih članova svoje obitelj i prijatelja pokušavaju doći kopajući blato golim rukama.

Benito Ramos iz Agencije za katastrofe rekao je kako se ovaj odron dogodio vjerojatno zbog obilnih kiša i potres koji se nekoliko sati prije toga dogodio u provinciji.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene