Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jako malen prostor

Živio u dva metra kvadratna godinu dana - Iznenadit će vas njegovo iskustvo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan profesor odlučio je živjeti na pomalo neobičan način kako bi dokazao da čovjeku zapravo ne treba mnogo stvari.

Profesor Jeff Wilson iz Austina, u američkoj saveznoj državi Teksas, uz pomoć svojih studenata osmislio je 'Projekt kontejner' te odlučio u tako malom prostoru - dva sa dva metra - živjeti godinu dana, piše news.com.

Pročitajte i ovo Odluka o istražnom pritvoru profesoru - 3 Na bolovanju je Preokret u slučaju tučnjave u strukovnoj školi: Profesor ostaje raditi, učenicima opomena pred isključenje Strojarska tehnička škola Frana Bošnjakovića incident u učionici Objavljujemo pismo zaposlenika škole u kojoj se profesor potukao s učenikom: "Imamo potrebu reći neke stvari..."

Nakon godinu dana, predavač o znanosti okoliša tvrdi da je oslobođen životom u skučenom prostoru na kampusu sveučilišta Huston - Tillotson.

'Želio sam testirati apsolutne limite i vidjeti što to čini mom životu. Bio sam sretniji i bilo mi je bolje, ne samo nakon što je završio eksperiment već i za vrijeme njega', rekao je.

'Manje prostora pročišćava buku iz vašeg života. Više sam vremena provodio u zajednici i na kampusu. Skratio sam putovanje sa 30 minuta na 30 sekunda, a moja najamnina bila je gotovo besplatna. Otkrio sam da u kutiji razmišljam izvan kutije', kaže Wilson.

Profesor Wilson, renovirao je kontejner za smeće i od njega načinio održiv dom koji ga je približio prirodi.

'Usred ljetnih teksaških temperatura koje su dosezale i 46 stupnjeva, te hladnih zima tijekom kojih bi temperature pale na -4, nisam imao klima uređaj ni grijanje, pa je tada bilo prilično teško', rekao je profesor.

Bizarna nesreća: Zapeo glavom u kontejneru i dobio srčani udar

Nije imao ni vode, pa kada je po nju morao pješačiti 1,2 kilometra, ozbiljnije ju je počeo shvaćati.

Kada je počeo s ovim projektom, u nekoliko je sati rasprodao sve svoje stvari za po jedan dolar. Ubrzo se potom preselio u kontejner veličine jedan posto prosječnog američkog doma, sa ruksakom koji je sadržavao svega nekoliko stvari.

'Kada nemate puno stvari, to je oslobađajuće. Naučite da vam puno stvari koje ste imali zapravo uopće ne treba', rekao je. Na pitanje što mu je najviše nedostajalo, kazao je - pravi krevet.

Nakon što je profesor završio ovaj projekt, pokušava dizajnirati kuću koja stane na parkirališno mjesto, ali da ima toalet i da izgleda atraktivno, kako bi vidio koliko bi napučen grad mogao imati mjesta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene