Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazio sućut

Gaddafi održao prijateljski sastanak s obitelji žrtava bombaškog napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski vođa Muammar Gaddafi održao je ovogatjedna 'prijateljski sastanak' s rodbinom žrtava bombaškog napada na Pan Amov zrakoplov iznad škotskog Lockerbia 1988., potvrdio je sam Gaddafi u razgovoru za CNN.

'Bio je to prijateljski susret. Izrazio sam sućut rodbini koja je izgubila svoje najmilije', rekao je Gaddafi u dijelu intervjua objavljenog u petak. Libija je službeno preuzela odgovornost za taj bombaški napad i platila milijarde dolara odštete obiteljima žrtava. Tijekom razgovora za 'Fareed Zakaria GPS', koji će u cijelosti biti prikazan u nedjelju, Gaddafi je upitan žali li zbog moguće uloge libijskih dužnosnika u napadu u kojem je poginulo 270 osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Možda se uvede pomorski embargo G8 bez dogovora oko vojne intervencije u Libiji Slika nije dostupna 'Ne mogu više' Nakon 90 minuta: Kolabirao Gaddafijev prevoditelj

>> VIDEO: Na predstavi za Gadafija 'vješali' ljude

'Nitko ne podupire takve akcije', istaknuo je Gadaffi i taj napad usporedio s američkom vojnom akcijom protiv Libije 1986. u kojoj je smrtno stradalo 40 ljudi, uključujući Gaddafievu kćerku. 'Bez obzira radi li se o Lockerbieu ili o napadu na Libiju 1986., svi smo mi obitelj...teror u svim oblicima naš je zajednički neprijatelj', rekao je Gaddafi. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene