Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozdravio'hrabrost' škotske vlade

Gadafi primio al-Megrahija i njegovu obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski prvi čovjek Muamer Gadafi primio je Abdela Baseta al-Megrahija, jedinog osuđenog za atentat u Lockerbieju 1988. i pozdravio h'rabrost i nezavisnost' škotske vlade, javlja službena agencija Jana.

Gadafi je jučer navečer primio Abdela Baseta al-Megrahija, njegovu obitelj kao i velik broj njegove rodbine. 'U ovom trenutku želim uputiti poruku našim prijateljima u Škotskoj - Škotskoj nacionalnoj stranci, škotskom premijeru i ministru vanjskih poslova - i čestitati im na hrabrosti i nezavisnosti usprkos neprihvatljivim i nerazumnim pritiscima kojima su bili izloženi', kazao je pukovnik Gadafi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veselo na proslavi VIDEO: Na predstavi za Gadafija 'vješali' ljude Slika nije dostupna Zbog libijske nafte 'London 'bombaša iz Lockerbia' pustio zbog nafte'

>> Američki tisak ogorčen zbog Megrahijeva oslobađanja

Pozdravio je 'prijatelja Gordona Browna, kraljicu Elizabetu i princa Andrewa' koji su svi pridonijeli poticanju škotske vlade na donošenje 'povijesne i hrabre odluke' da oslobodi al-Megrahija. Pukovnik Gadafi zamjerio je protivnicima oslobađanja libijskog državljana i onima koji su kritizirali trijumfalni doček koji mu je priređen po dolasku u Libiju u četvrtak.

Megrahija, koji je 2001. osuđen na doživotni zatvor zbog napada na zrakoplov PanAma iznad škotskog gradića Lockerbieja u kojem je poginulo 270 osoba, škotske vlasti su oslobodile zbog 'zdravstvenih razloga', budući da boluje od raka prostate u terminalnoj fazi. Kako tvrde njegovi liječnici, preostaju mu tek tri mjeseca života. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene