Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudili odluku Škotske

Američki tisak ogorčen zbog Megrahijeva oslobađanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki tisak žestoko je osudio odluku Škotske da zbog medicinskih razloga oslobodi Abdela Baseta al-Megrahija, bivšeg libijskog agenta osuđenog na doživotni zatvor zbog bombaškog napada na američki zrakoplov iznad Lockerbieja 1988.

Ugledni Wall Street Journal ocijenio da je to ‘drugi Lockerbie’ za obitelji žrtava napada u kojem je ubijeno 270 ljudi, većinom Amerikanaca. List upozorava da je Megrahi odslužio samo ‘trećinu od 27 godina zatvora’ koliko mu je izrečeno 2001., što, ističe, znači ‘nešto više od 11 dana zatvora’ po žrtvi napada. ‘Neki lopovi proveli su više iza rešetaka’, navodi list.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara'' Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed''

>> VIDEO: Bombaš iz Lockerbija stigao u Libiju

Boston Globe, list iz grada iz kojeg potječe dvadesetak žrtava atentata u Lockerbieu, ocjenjuje da je odluka škotskog pravosuđa neprimjerena. ‘Za razliku od običnog ubojstva, teroristički napad mora biti pozorno pripremljen, planiran do najsitnijih pojedinosti i brižno odmjeren kako bi nanio najveću moguću štetu društvu’, zaključuje list. Megrahi (57) je pušten iz škotskog zatvora u četvrtak zbog medicinskih razloga. Boluje od raka prostate i po liječnicima nema više od tri mjeseca života. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene