Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrizgali tekuće staklo

Fukushima: Zaustavljeno curenje radioaktivne vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Curenje visoko radioaktivne vode u ocean u nuklearnoj centrali Fukushima zaustavljeno je, objavio je upravitelj postrojenja Tokyo Electric Power.

'Radnici su potvrdili da je zaustavljena voda koja je curila iz centrale', priopćio je Tepco. Tehničari su prošli tjedan otkrili pukotinu od 20 cm u zidu jame smještene blizu obale i povezane s reaktorom 2.Znatna količina vrlo kontaminirane vode curila je dan i noć iz te jame ali tehničari nisu uspjeli začepiti pukotinu, usprkos nekoliko pokušaja uz pomoć cementa te uz pomoć mješavine polimera, novinskog papira i piljevine.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo? Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

>> Fukushima će biti demontirana

U utorak su odlučili pristupiti bušenju uzvodno kako bi slijedili tok vode i ubrizgali tekuće staklo, i kemijski agens čije je svojstvo učvrstiti tekućinu. To je curenje uzrokovalo znatno podizanje razine radioaktivnog joda 131 blizu centrale. Tepco je u utorak počeo odbacivati u ocean 11.500 tona slabo radioaktivne vode kako bi ispraznio rezervoare namijenjene skladištenju visoko kontaminirane vode koja se nakupila u postrojenjima i galerijama reaktora 2. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene