Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na sjeveru zemlje

FSB ubio Bjelorusa, vjeruju da je planirao teroristički čin u ime Ukrajine

FSB ubio Bjelorusa za kojeg vjeruju da je planirao teroristički čin
FSB ubio Bjelorusa za kojeg vjeruju da je planirao teroristički čin Foto: Getty Images
FSB je objavio da je ubijen Bjelorus koji je u ime Ukrajine htio izvršiti teroristički čin u sjevernoj ruskoj pokrajini Kareliji.

Ruska obavještajno-sigurnosna agencija (FSB) u četvrtak je objavila da je usmrtila Bjelorusa koji je pokušavao izvršiti "teroristički čin" u ime Ukrajine u sjevernoj ruskoj regiji Kareliji, prenosi državna novinska agencija RIA.

FSB je priopćio kako je "zaplijenio oružje i improvizirani eksploziv" nakon pucnjave u kojoj je Bjelorus ubijen.

RIA prenosi kako je muškarac planirao raznijeti administrativnu zgradu u gradu Olonecu, smještenom oko 250 kilometara od finske granice.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća na A3 Završen očevid Otkriveni detalji stravične prometne nesreće na autocesti: Kamion udario u automobil, poginulo dvoje starijih ljudi

"Tijekom uhićenja kriminalac je pucao iz oružja na specijalne snage te je neutraliziran tijekom sukoba", prenosi RIA priopćenje FSB-a.

RIA je objavila videosnimku na kojoj nekoliko agenata FSB-a ulazi u trošnu, neosvijetljenu zgradu na izoliranom području, uzvikujući "izlazi van", a potom pucajući.

Na snimci se vidi i ubijeni muškarac s pištoljem pored tijela.

Pročitajte i ovo Stričak i Bosilj Tko se predozirao? Žestoko se posvađali gradonačelnik i župan: "U kakvoj deluziji živi HDZ-ovac koji se s 2,02 promila tuče u cajkaškom klubu?"

FSB je objavio da je on posjedovao plastični eksploziv proizveden u Velikoj Britaniji, s američkim detonatorom.

Ruski mediji pišu kako je riječ o 49-godišnjem Nikolaju Aleksejevu, aktivistu iz Bjelorusije koji je 2020. sudjelovao u tamošnjim prosvjedima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene