Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko se predozirao?

Žestoko se posvađali gradonačelnik i župan: "U kakvoj deluziji živi HDZ-ovac koji se s 2,02 promila tuče u cajkaškom klubu?"

Stričak i Bosilj
Stričak i Bosilj Foto: Cropix
Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak žestoko su se posvađali nakon prijedloga da Stričak javnosti dostavi tzv. gama-test. Župan je pristao, uz uvjet da isto testiranje naprave i predstavnici gradske vlasti.

Sukob između gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja i župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka poprilično je ovih dana eskalirao, a uvrede i udarci ispod pojasa nevjerojatni su čak i za hrvatski politički diskurs.

Nakon što je župan Stričak u četvrtak na sjednici Županijske skupštine pozvao predstavnike gradske vlasti, gradonačelnika Nevena Bosilja, zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića i predsjednika Gradskog vijeća Lovru Lukavečkog da dostave svoje tzv. gama-testove "kako bi se saznalo tko se iz gradske vlasti liječio, a tko predozirao", priopćenjem se oglasio gradonačelnik Neven Bosilj, a u prilogu je dostavio i svoj gama-test.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća na A3 Završen očevid Otkriveni detalji stravične prometne nesreće na autocesti: Kamion udario u automobil, poginulo dvoje starijih ljudi

"Retoričko nasilništvo potkapacitiranog župana zaslužuje adekvatan odgovor koji će možda i on moći razumjeti. Svašta sam očekivao kad sam prije 2 godine i 9 mjeseci ušao u politiku i cijelo vrijeme pokušavam se ne valjati u toj političkoj kaljuži u kojoj svinje uživaju, stoga obično ignoriram nekulturne ispade župana Stričaka, koji me učestalo napada, jer se držim stare poslovice: ne raspravljaj s budalom jer ljudi neće uočiti razliku. Ipak, nakon opetovanih kleveta i laži ovaj put moram se zapitati u kakvoj deluziji živi HDZ-ov župan koji se s 2,02 promila alkohola u krvi tuče u cajkaškom klubu u tri sata ujutro i krvave glave završi na šivanju u bolnici, pritom vrijeđajuće pripadnike policije i medicinsko osoblje kad druge optužuje za bijele miševe, osim ako na taj način ne pokušava negirati svoje probleme s alkoholom i nasilničkim ponašanjem", stoji u priopćenju.

U nastavku je Bosilj predložio testiranje inteligencije.

"Na taj način pruža mu se prilika da se konačno nedvojbeno utvrdi: je li varaždinski župan (rječnikom šefa njegove stranke) samo 'reduciranog intelektualnog izričaja' ili je doista kompletni idiot", rekao je Bosilj.

Pročitajte i ovo Ilustracija izbori 2024. Znate li da ovi izbori možda neće biti u nedjelju?

Ovime sukob nije završio, a nije dugo trebalo čekati na odgovor varaždinskog župana, HDZ-ovca Stričaka, koji je ustvrdio da je u redovima SDP-a i Reformista zavladala neviđena količina panike i nervoze.

"Zasuli su javni prostor priopćenjima kao da je sudnji dan. Naime, nakon poziva Barbare Antolić Vupore, saborske zastupnice i predsjednice Županijske organizacije SDP-a, da pristupim gama-testiranju, na što sam jučer i javno pristao uz nadopunu da testiranju pristupe predstavnici gradske vlasti Varaždina, zavladala je panika i nervoza. Samo od sebe stoga se postavlja pitanje čega se plaše, igle ili rezultata tih testiranja", rekao je Stričak te predbacio gradonačelniku da je priložio godinu dana star test, javlja e-Varaždin.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićen muškarac Pucao je po gradu uz hrvatsku granicu, a onda i na policiju: Mjesto je bilo pod opsadom do dugo u noć

"Predlažem mu da dostavi svježiji, recimo s kraja prošle godine. Također, predlažem i da sva četvorica dostavimo svu medicinsku dokumentaciju, pa da javnost vidi tko se to liječio od koje ovisnosti, a tko se samo predozirao. Stoga me jučer začudio primitivizam gradonačelnika Bosilja, što nije ništa novo za one koji ga bolje poznaju. Ipak, možda je samo proradila apstinentska kriza", zaključio je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene