Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči Olimpijskih igara

Ministar poručio policajcima: "Bit ćete pošteno plaćeni, ali očekujem stopostotnu mobilizaciju"

Policija u Parizu
Policija u Parizu Foto: Afp
Francuska vlada odlučila je policajcima koji će raditi na osiguranju tijekom Olimpijskih igara dati pozamašan bonus, no ministar unutarnjih poslova dao je do znanja i da očekuje potpunu mobilizaciju.

Francuska vlada ponudila je do 1,900 eura bonusa policijskim službenicima koji će raditi na osiguranju tijekom Olimpijskih igara u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza ove godine.

"Osigurat ćemo potrebna sredstva kako biste bili pošteno plaćeni za svoj predani rad", objavio je francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin.

Ranije su iz policijskih sindikata uputili kritiku vladi kako ne cijeni dovoljno žrtve koje tisuće policijskih službenika moraju podnijeti ovoga ljeta, uključujući i planove za godišnji odmor s obzirom na to da će se Igre održati usred ljeta, kao i ispomoć koja će im trebati za čuvanje djece.

Pročitajte i ovo Suđernje obitelji ubojice iz OŠ Vladislav Ribnikar Suze ispred sudnice Suđenje za pokolj u Beogradu odgođeno, roditelji ubijene djece majci ubojice: "Monstrume!‘"

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapadna obala VIDEO Izraelski vojnici prerušeni u medicinsko osoblje upali u bolnicu na Zapadnoj obali: Eliminirali trojicu Palestinaca povezanih s terorističkim napadima

Neki policijski službenici već sada su na izmaku snaga jer moraju biti na povišenoj razini opreza zbog tenzija i brojnih prosvjeda u zemlji uzrokovanih ratom u pojasu Gaze.

Ministar Darmanin kazao je kako želi stopostotnu mobilizaciju tijekom Igara, ali se isto tako obvezao kako će svaki policijski službenik imati barem 10 dana odmora u razdoblju od lipnja do rujna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene