Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suze ispred sudnice

Suđenje za pokolj u Beogradu odgođeno, roditelji ubijene djece majci ubojice: "Monstrume!‘"

Suđenje roditeljima dječaka koji je prošle godine u beogradskoj školi počinio nezapamćeni masakar je odgođeno. Tužiteljstvo i obrana zatražili su da roditelji prisustvuju suđenju.

Suđenje roditeljima maloljetnika koji je 3. svibnja prošle godine ubio devetero djece i školskog zaštitara u OŠ Vladislava Ribnikara na Višem sudu u Beogradu u utorak je odgođeno. Optuženi supružnici, kao i predsjednik streljačkog kluba Partizan practical shooting te instruktor u tom klubu u ponedjeljak su negirali krivnju, piše Nova.rs.

Tužiteljstvo i obrana zatražili su da roditelji prisustvuju suđenju i obrani roditelja.

U zgradi suda su bili i roditelji ubijene djece, koji su u rukama držali njihove slike.

Kada je izašao odvjetnik Borivoj Borović, koji zastupa obitelj Koste K., roditelji ubijene djece vikali su i nazivali ga "zločincem" i "lažovom", dok su optuženoj Miljani rekli da je "majka monstrum".

Roditelji ubijene djece prisutni su u zgradi suda. Otac ubijene Angeline Aćimović u rukama je držao veliku sliku ubijene kćeri.

"Danas je našoj Angelini 15. rođendan, bili smo na groblju i odnijeli joj poklon - zlatnu narukvicu s tri križića i veliku igračku mede Brunde. Večeras smo na Tašmajdanu organizirali klizanje za djecu iz Ribnikara, gdje ćemo poslužiti kolače u čast našeg djeteta", rekao je za Nova.rs Anđelko Aćimović, otac ubijene Angeline.

Stigli su i roditelji Mare Anđelković te majka Eme Kobiljski. Majka Andrije Čikića došla je također noseći u rukama sinovljevu fotografiju, piše Blic. To su isto učinile i obitelji Andrijane Dukić i Dragana Vlahovića.

Svi su oni nakon ulaska na sud uokvirene fotografije ostavili na klupu u holu suda, međutim, ubrzo ih je sudska straža zamolila da ih maknu, što su oni i učinili i ponijeli ih sa sobom na suđenje.

Prizor ispred sudnice je pretužan, roditelji ubijene djece stoje ili sjede i pričaju i povremeno naslanjaju glave jedni drugima na ramena. Kako prenosi novinar Blica s lica mjesta, majka Andrijina majka sjedi ispred sudnice s obe ruke grli sliku svog sina, dok mami malene Angeline suze liju niz lice.

Suđernje obitelji ubojice iz OŠ Vladislav Ribnikar Roditelji ubijene djece iz Ribnikara Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Roditelji ubojice lažu i glume kad plaču. Emocije su im nula. Kada je majka vidjela sina prvi put nije bilo suza. Kada je otac vidio slike nastradalih tijela krvave djece iz dokumentacije, počeo je sebe sažalijevati. Govorio da mu je obitelj upropaštena. A kako su odgajali dijete? On je žrtva njihovog odgoja i nebrige. Što im dijete radi na internetu? Kako dva dana nisu mogli vidjeti oružje i molotovljeve koktele?", rekao je Anđelko za Nova.rs.

Incident nakon suđenja

Roditelji ubijene djece su po izlasku odvjetnika koji zastupa obitelj masovnog ubojice vikali i dobacivali mu da je kriminalac i lažov, dok su optuženoj majci govorili da je majka monstrum.

Pročitajte i ovo Georgie Purcell Slučajno ili namjerno? Skandal u Australiji: TV kuća političarki povećala grudi i otkrila trbuh pa za sve okrivila - računalni program

Podsjetimo, otac maloljetnog masovnog ubojice optužen je za teško djelo protiv opće sigurnosti jer je su iz njegovog oružja počinjena ubojstva, dok je zbog DNK traga koji je pronađen na jednoj čahuri na mjestu zločina majka optužena za nedozvoljeno držanje oružja.

Zbog kaznenog djela davanja lažnog iskaza optuženi su neposredno predsjednik streljačkog kluba i instruktor u tom klubu. Predsjednik kluba tvrdio je da nije vidio dječaka da puca, već da ga je samo jednom vidio kako dotrčava. Osim toga, navodno je naložio instruktoru da dječaka udalji van iz kluba. Tvrdio je i da nikad nije upoznao dijete niti s njim bio na vatrenoj liniji, što je u suprotnosti s onime što su nadležni utvrdili.

Pročitajte i ovo Jeff Capps na Južnom polu Život mu se okrenuo Dao otkaz i zaposlio se na Antarktici: "Radim i na -76 stupnjeva, zarađujem 75.000 eura, a sve je divno dok ne otvorite vrata"

Instruktor je također tijekom istrage lažno tvrdio da mu nije poznato je li otac na svoju odgovornost dao sinu da puca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene