Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dočekao ga i Hollande

Talac srpskog porijekla spašen nakon tri godine iz zatočeništva Al-Kaide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji francuski talac u svijetu Serge Lazarevic doputovao je u Pariz nakon više od tri godine zatočeništva u rukama Al-Kaide. Evo što je poručio...

"Život je lijep kad je čovjek slobodan", rekao je bivši talac, doveden iz Niameyja avionom u zračnu luku Villacoublay, južno od Pariza.

Pročitajte i ovo Sigurnosne snage Šri Lanke (Foto: AFP) Teror na Uskrs Kaos na Šri Lanki: Vlasti za napade optužuju grupicu radikala, ali i priznaju golemi propust - sve su znali tjednima Traži se Hamza Bin Laden (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Al-Kaida brine SAD Zakleti neprijatelji opet muče Amerikance: Milijun dolara za informacije o - sinu Bin Ladena

Bivšeg taoca dočekao je na izlazu iz zrakoplova predsjednik Francois Hollande koji je zatražio od Francuza da izbjegavaju opasne zone: "Želim poslati jednostavnu poruku, jasnu, svim našim sugrađanima koji se mogu naći u opasnim zonama: ne idite ondje gdje možete biti oteti. Živimo u opasnom svijetu".

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo što više nema "francuskih talaca" u svijetu. Lazareviceva majka i sestra prisustvovali su dočeku zajedno s brojnim novinarima.

Lazarevic je otet 24. studenoga 2011. u Maliju. Nije iznijeta nijedna informacija o okolnostima oslobađanja. Službeno Francuska ne daje izravno otkupninu za oslobađanje talaca ali ne isključuje isplatu novca preko treće strane.

Istodobno s Lazarevicem otet je i Philippe Verdon, koji je u međuvremenu ubijen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene